Scouting op maat – Lidgeld

Beste ouder(s) of opvoedingsverantwoordelijke(n),

Vanwege verschillende factoren, zoals inflatie, indexering en stijgende kosten, heeft Scouts en Gidsen Vlaanderen besloten het lidgeld te verhogen.

Daarom zal ook ons lidgeld stijgen naar €50 per jaar. Het bestaat uit €42,50 voor Scouts en Gidsen Vlaanderen (persoonlijke verzekering en werkingskost) en €7,50 voor Rumoldus (werkingskosten en materiaal). Nieuwe leden krijgen gratis een nieuwe das t.w.v. €9. Leden die pas aansluiten na 1 maart betalen de helft van het lidgeld.

We begrijpen dat deze maatregel het voor sommige gezinnen moeilijker kan maken om deel te nemen aan onze scoutsactiviteiten. Het lidgeld verhogen was ook voor ons geen gemakkelijke beslissing. Daarom willen we je informeren over Scouting op Maat, het fonds van Scouts en Gidsen Vlaanderen dat gezinnen ondersteunt die financieel minder ademruimte hebben. Daarbij blijven we het belangrijk vinden om scouts zo betaalbaar en toegankelijk te houden voor iedereen van onze groep. Scouting op Maat komt financieel tegemoet bij kampen, weekends, uniformen en ander ‘scoutsmateriaal’. Ook betaal je dan een heel stuk minder lidgeld. Kom je in aanmerking of heb je vragen? Mail naar den43rumoldus@gmail.com of spreek de Groepsleiding aan, zij kunnen dit doorgeven aan S&G Vlaanderen.

Kamp en weekend

Als u aanspraak maakt op verminderd lidgeld vragen wij slechts een derde van de prijs voor het weekend en kamp. De rest wordt gedekt door Scouts en Gidsen Vlaanderen en door Rumoldus. Stort in dat geval tijdig 1/3de van de kamp/weekend prijs en wij regelen de rest.

Buiten ‘Scouting op Maat’ zijn er nog enkele manieren om een deel van het lidgeld terug te krijgen:

We willen benadrukken dat we onze inzet voor een geweldige scoutservaring voor alle leden onverminderd voortzetten. We waarderen jullie vertrouwen en steun in onze groep enorm. Aarzel niet om naar de leiding toe te stappen met vragen of bezorgdheden.

Tot snel!
De Rumoldus leiding

Download de flyer De prijzen op de flyer zijn niet up to date.