Park groot schijn – de toekomst

Beste leden, ouders en vrienden van den 43!

De afgelopen jaren is er al veel gezegd en geschreven over “Park Groot Schijn”, het nieuwe park dat aangelegd wordt op de site Ruggeveld. Vanuit de groep hebben we dit project vanaf het begin in 2014 dichtbij opgevolgd. Als ondersteunende vzw, die instaat voor het beheer en onderhoud van de Master Schmidt Hoeve, vinden wij het belangrijk om jullie ook op de hoogte te brengen van de huidige plannen.

Vandaag de dag zijn er drie jeugdverenigingen gevestigd op Ruggeveld: 43e St-Rumoldus scoutsgroep, FOS 17de Prins Albert en het VNJ Deurne. Met enige trots en vooral 153 actieve leden mogen wij ons de grootste van de drie noemen. Deze verenigingen zitten nu verspreid over de site, elks met hun eigen gebouw en terrein. In het nieuwe park worden alle jeugdverenigingen samengebracht in de jeugdkamer rond de MS Hoeve. Naast het groeperen van de jeugdverenigingen is er vanuit de politiek beslist dat er in Deurne ook een jeugdcentrum komt. Dit wordt mee ingepland in de nieuwe jeugdkamer. Onze huidige buren, duikersclub Amphora zal plaats maken voor dit jeugdcentrum. Dit huidige gebouw zal met 20% uitgebreid worden in dezelfde stijl van een langgevel hoeve en een maximum capaciteit hebben van 500 personen. De FOS en het VNJ krijgen één gemeenschappelijk nieuw lokaal en een gedeelde speelweide grenzend aan het jeugdcentrum. De MS Hoeve en onze speelweide blijft behouden in haar volle glorie!

Al deze veranderingen en nieuwe plannen brengt vragen met zich mee. Wat met het parkeerbeleid, eventuele overlast, inbraakpreventie, groenbeheer, enz.… Wij als vzw geloven zeer sterk in een goede, directe communicatie en samenwerking met alle diensten die mee aan het park werken. Zo zitten wij mee in de participatie stuurgroep, gaan wij naar de algemene vergaderingen en staan wij in direct contact met de projectleiding, het studiebureau en de aannemers. We streven er ook naar om van een noodzaak een deugd te maken. Zo wordt de MS Hoeve binnenkort mee aangesloten op de riolering en worden we mogelijks voorzien van een zwaarder elektriciteitsnetwerk tijdens aanleg van het nieuwe park. Ook hebben we recent nog rechtstreeks overleg gehad met de projectleiding in verband met enkele snoeiwerken rond onze speelweide.

Voor de MS Hoeve komt er een centraal plein met skatepark. De zone tussen ons en het Schijn zou bosgrond worden waar een Finse looppiste door zal lopen met een verbinding naar het Speelbos.  De hondenclubs zullen zich meer richting Makro begeven en onze huidige buren van de Katapultclub blijven op hun huidige locatie. Doorheen het park wordt een 7 meter pad aangelegd, waarvan u nu reeds de ruwbouw van kan zien liggen. Heel de zone van het park wordt autovrij. Ook in de komende periode zal u niet meer met de auto tot aan de Hoeve geraken en kunnen jullie parkeren aan de parking bij het Kerkhof. Nadien zal er betalende parkeergelegenheid zijn aan het nieuwe zwembad. Er wordt nog verder vergaderd over mobiliteit, waarbij wij vragende partij zijn om het eerste half uur gratis te parkeren opdat jullie je kinderen kunnen afzetten op de Hoeve. Alsook zijn we fervente voorstander om allen met de fiets naar ons te komen!

Wij hopen jullie hiermee al wat verder info te hebben gegeven en geloven dat door een goede samenwerking met alle partijen dit een mooi project zal worden!

Voor meer info kan u zeker een kijkje nemen op:

https://www.antwerpen.be/nl/info/52d5051d39d8a6ec798b46f6/park-groot-schijn

https://www.antwerpen.be/nl/info/57c835133d96a4db653ee6e6/gebruikers-aan-het-woord
Zit je nog met vragen, bedenkingen of denk je te kunnen bijdragen aan dit project, laat het ons dan gerust weten via grc@rumoldus.be

Een stevige linker!

Groepscomité den 43

Geef een antwoord